Включваме фурната на 180 градуса. Разбиваме на крем маслото със захарта. Добавяме яйцата, бакпулвера, брашното и разбъркваме добре. Разтопяваме на водна баня шоколада, оставяме го настрани леко да се охлади и го добавяме към тестото. Бъркаме, докато получим гладка еднородна маса. Разделяме сместа на 2 части. Изпичаме блатовете в стандартната правоъгълна тава за фурна, предварително застлана с хартия.
За да „построим“ тортата, ще ни е необходима закопчаваща се форма за торти. (Ако не разполагате с такава, от картон можете да си направите пръстен, с който в последствие да закопчаете тортата, докато кремовете стегнат.) След като блатовете изстинат, изрязваме 2 кръга с диаметъра на формата. Единият използваме за основа. Изрязваме стените за тортата и ги закрепяме по краищата на основата. Затягаме пръстена около тортата.
Приготвяме ваниловия крем. Загряваме прясното мляко със захарта. Прибавяме разтвореното в малко вода нишесте и бъркаме. След като крема се сгъсти, добавяме бучката масло, разбъркваме и сваляме от огъня. Изсипваме горещия крем в тортата. Отгоре нареждаме парчета от блатовете, които са останали от изрязването и оформяме междинен блат. Нарязваме на кръгчета два от бананите и ги нареждаме отгоре. От сметаната и останалите банани приготвяме муса. Пюрираме бананите, добавяме сметаната, разбиваме добре и изсипваме сместа в тортата. „Затваряме“ с втория блат и слагаме тортата в хладилник за 2 часа.
Разкопчаваме формата и преместваме тортата в чиния. Разтопяваме шоколада на водна баня и покриваме с него тортата. Отгоре нареждаме малини. От 2-3 по-меки малини и малко сметана приготвяме смес, с която оформяме сърцето. Съхраняваме в хладилник.