Торта „Зебра”
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
12
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар. Жълтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар. Смесват се двете смеси и се разбъркват с дървена лъжица. Получената смес се разделя на две. Към едната част се прибавя 1 ч.ч. брашно, а към другата - 1/2 ч.ч. брашно и 3 с.л. какао. В средата на тавата върху хартия за печене се слага една лъжица от едната смес, върху нея от другата и така се редува до края на двете смеси. Пече се на 180 градуса около 20 мин. Правят се сиропът и глазурата. Сиропът и блатът трябва да са студени. Сиропира се и след това се намазва с глазурата.
Украсeтe по ваш избор.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп