Торта „Зебра”

Торта „Зебра” Лакомник
Торта „Зебра”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
12
Автор
Таня Ланкова
Лакомник Необходими продукти

За блата:
8 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
За глазурата:
3 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. пудра захар
3 с.л. какао
125 г масло
За сиропа:
1 1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ванилия

Начин на приготвянe

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар. Жълтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар. Смесват се двете смеси и се разбъркват с дървена лъжица. Получената смес се разделя на две. Към едната част се прибавя 1 ч.ч. брашно, а към другата - 1/2 ч.ч. брашно и 3 с.л. какао. В средата на тавата върху хартия за печене се слага една лъжица от едната смес, върху нея от другата и така се редува до края на двете смеси. Пече се на 180 градуса около 20 мин. Правят се сиропът и глазурата. Сиропът и блатът трябва да са студени. Сиропира се и след това се намазва с глазурата.

Украсeтe по ваш избор.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц