На блата:
Разбиваме яйцата, водата и захарта с миксер. Слагаме брашното, бакпулвера, какаото, ванилията. Сипваме във форма и печем. Ако блатовете са дебели, можете да ги разрежете на две части. Така ще получите четири блата. Можете да ги сиропирате.
На глазурата:
Разбива се маслото и пудрата захар до побеляване. Слага се ванилията. Мажем блатовете един по един, отгоре и отстрани, и така - цялата торта.
На украсата:
Разтопяваме 1/2 шоколад. Капваме, след като го махнем от котлона, с чаена лъжичка върху хартия за печене колкото 20-стотинкова монета. С кутрето на ръката размазваме капката като перце и оставяме да стегне.
На графитите:
Слагаме всички продукти без ванилията да врят, докато не стане гъст сос. Готов е, когато потъмнее чаена лъжичка в сиропа, след това същото потъмнява в студена вода. Капката от сиропа трябва да е твърда като стъкло. Започвате да изливате във вид на спирали на няколко реда върху хартия за печене - такава дължина, колкото е тавата, и такава широчина - малко повече от височината є. Веднага започвате да го отлепяте от хартията, докато не се стегне, и увивате около тортата.