Торта ,,Графити”

Торта ,,Графити” Лакомник
Торта ,,Графити”
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Иван Боянов, с. Българене
Лакомник Необходими продукти

За един блат:
4 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
2 с.л. вода (хладка)
2 с.л. какао на прах (за цвят)
1 ванилия
1/2 бакпулвер
(Блатовете са два броя, а продуктите за втория блат са същите без какаото.)

За глазурата:
250 г масло
400 г пудра захар
1 ванилия

За графитите:
250 г захар
130 мл вода
130 г глюкоза или мед
1 ванилия

За украса:
един шоколад - кафяв

Начин на приготвянe

На блата:

Разбиваме яйцата, водата и захарта с миксер. Слагаме брашното, бакпулвера, какаото, ванилията. Сипваме във форма и печем. Ако блатовете са дебели, можете да ги разрежете на две части. Така ще получите четири блата. Можете да ги сиропирате.

На глазурата:

Разбива се маслото и пудрата захар до побеляване. Слага се ванилията. Мажем блатовете един по един, отгоре и отстрани, и така - цялата торта.

На украсата:

Разтопяваме 1/2 шоколад. Капваме, след като го махнем от котлона, с чаена лъжичка върху хартия за печене колкото 20-стотинкова монета. С кутрето на ръката размазваме капката като перце и оставяме да стегне.

На графитите:

Слагаме всички продукти без ванилията да врят, докато не стане гъст сос. Готов е, когато потъмнее чаена лъжичка в сиропа, след това същото потъмнява в студена вода. Капката от сиропа трябва да е твърда като стъкло. Започвате да изливате във вид на спирали на няколко реда върху хартия за печене - такава дължина, колкото е тавата, и такава широчина - малко повече от височината є. Веднага започвате да го отлепяте от хартията, докато не се стегне, и увивате около тортата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц