Топ съвети за празничните декорации

Топ съвети за празничните декорации Лакомник

Сложете венец на всички врати

Топ съвети за празничните декорации
Автор:Лакомник

Освен елхата и масата, е добре да украсите и целия дом, за още по-празнично настроение. Нека който се прибира или идва на гости още от входа да усети магията на очакването. Сложете коледен венец на входната врата от естествени клонки и блестящи камбанки.

 

Декорация на антрето – обикновено това е тъмната част от дома, но нека с влизането още да се види, че идва празник. Може да сложите светещи лампички, които да опасват стените, близо до тавана или ако има повече пространство светеща фигура, която да бъде акцент. Не забравяйте гирляндите и звънчетата. Ако имате възможност, защо не и фигура на Дядо Коледа, който да посреща гостите с гърления си смях.

Всяка врата може да бъде с различна украса, особено ако има деца в къщата. Можете да им предложите да направят Коледен венец от своите ръчички или звездно небе, снежни човеци, елхички. За стъклените повърхности може да използвате изкуствен сняг.

Прозорците – отново идват ред на светещите гирлянди, звезди и мигащи лампички. Не забравяйте и рисунките върху стъкло. Може да използвате техниката на трансмедиума, което е гумена самозалепваща върху стъкло или пластмаса повърхност върху която може да рисувате каквото пожелаете, да го изрежете и да го залепите на избраното от вас място. Или защо не – да заложите на семплите щори от ангелчета.

Камината – за щастливците с домашна камина естествено ароматни свещи, коледен венец, звънчета или нещо наистина уникално, отговарящо на вашия стил и създаващо домашен уют. Не забравяйте и почетно място за Бъдника.

Украса за полилей – ангелчета или стъклени топки, гирлянди и звънчета – изберете сами.

Коледният чорап – не го забравяйте, той е важна част от празничната украса, особено за децата. Къде иначе ще надничат за лакомства от любимите им джудженца?

Специална украса за детската стая – може би тук трябва да вложите много старание и магия, като въвлечете и децата да ви помагат. Може да направите гирлянди от хартия във формата на снежинки, елхички, джудженца, коледни звезди. Да закупите готови гирлянди и топки. Да залепите рисувана елхичка на стената, а защо не да направите цял етюд с дядо Коледа, Снежанка и джуджетата или както е популярно в католическия свят да се правят макети на Рождественската нощ. Така може да разкажете историята за раждането на Исус, докато оцветявате керамични фигурки и правите сламените ясли за младенеца.

Още по темата
Още по темата
Украсете дома за празниците
Когато идва Коледа, всички искаме да украсим дома си както подобава за празника -сцената на Рождество, коледно дърво, венец за масата, фигурки на дядо Коледа,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц