Тиквички с орехи

Вкусни и хрупкави тиквички за вечеря


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Тиквичките се нарязват на колелца, осоляват се, овалват се в брашно и се пържат до златисто. Подреждат се в чиния керемидообразно и в средата се изсипва сосът от орехи. Той се приготвя, като към счуканите орехи се прибавя филията хляб, накисната във вода и след това изцедена. Разбърква се добре и се слагат счуканият чесън, сол, малко гореща вода и по две лъжици оцет и олио.
Още по темата

Изчистените тиквички се нарязват на кръгчета. В олиото се запържва леко нарязаният на филии лук, прибавя се оризът, магданоз, сол, червен и черен пипер. Сместа се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп