Тиквички, пълнени със сирене
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Тиквичките се почистват, измиват се и се разрязват по дължина на еднакви половинки. Вътрешността им се издълбава във формата на малки лодки. Задушават се в част от маслото до полуомекване. Нареждат се в намаслена тавичка, с издълбаната част нагоре. Посоляват се на вкус. Яйцата се разбиват на ръка и към тях се прибавя натрошеното сирене, ситно нарязаният копър и издълбаната част от тиквичките. С приготвената смес се напълват подготвените тиквички. Поръсват се с останалото разтопено масло и се пекат във фурна до зачервяване.
Още по темата
Загрейте фурната до 200 градуса. Тиквичките и патладжаните нарежете на тънки филии, по дължина на зеленчука. Каперсите нарежете на дребно. Доматите също нарежете на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп