Тиквен кекс

Тиквен кекс Лакомник

Вкусна комбинация за икономичен десерт

Тиквен кекс
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 ч.ч. брашно

1 ч.ч. орехи, счукани

1 и 1/2 ч.ч. захар

2 ч.ч. тиква, почистена и настъргана

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1/2 ч.л. канела

пудра захар за поръсване

Начин на приготвянe

Изсипете 1 ч.ч. захар върху тиквата. Смесете и оставете да престои около 20 мин. След това прибавете содата, разтворена в млякото, олиото, канелата, ½ ч.ч. захар, орехите. Смесете и постепенно прибавяйте брашното. Бъркайте докато получите еднородна смес. Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете кексовото тесто в набрашнена форма и печете около 30 минути като проверявате готовността със суха клечка. След като кексът изстине, поръсете през сито с пудра захар.

 

* По желание вместо пудра захар може да намажете кекса с бита сметана, овкусена със захар, или спрей сметана за десерти.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц