Тиквена запеканка с орехи
Апетитна и полезна идея за предястие или вечеря
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопете маслото, запържете тиквата, целината и лука за около 4-5 минути. Прибавете чесъна и задушете под капак за минута. Прибавете виното и гответе за 1-2 минути. Добавете 1 ч.ч. горещ бульон, покрийте и оставете за минута. Нарежете на тънки филии по дължина тиквичките, поръсете със зехтин и запечете на грила за минута от двете страни. Извадете и наредете половината в намаслена тава на дъното. Смесете орехите, пармезана, яйцата и ечемика, подправете и разбъркайте. Сложете сместа върху тиквичките. Сложете сместа с тиквата, покрийте с тиквички, покрийте с фолио и запечете за 45 минути. Отнемете фолиото 10-15 минути преди готовност. Оставете да се охлади за 10 минути преди сервиране.
Още по темата
Тиквичките се обелват, нарязват се на колелца и се сваряват в подсолена вода. Чушките се изпичат, обелват и се почистват от семето. В намаслена тавичка се подреждат...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп