Тесто за пица с царевично брашно
Приготвяне
45 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Двата вида брашно се разбъркват с маята и солта (може да се сложи по-малко от зададеното количество брашно и останалото да се добавя, докато се получи тестото). Добавя се топлата вода и се омесва меко и еластично тесто, меси се 5-10 минути. Прави се на топка, слага се в купа и се завива с влажна кърпа. Оставя се на топло да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто се натиска да му излезе въздухът и се разточва на кръг с желаната дебелина и големина (като се поръсва с царевично тесто, за да не залепва за плота и точилката) или се разстила в тавичка. От това количество тесто се получава 1 пица с дебелина 1 см и диаметър 35 см.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп