




С помощта на белачка обелете 2 тиквичките на ленти, докато стигнете до кората. След това в тенджера кипнете вода и поставете вътре обелените парчета тиквичка, като прибавите и сол. Бланширайте лентите за около 15 секунди, след това изцедете водата и поставете лентите в студена вода за да останат свежи. След това отново ги изцедете. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете останалите тиквички на четири ленти, като отстраните кората.
Загрейте растителното масло в тиган, прибавете тиквичките и гответе в тигана на средна температура, обръщайте ги от всички страни за около 5 минути, докато омекнат но не променят цвета си.
Внимателно разбийте яйцата със сметаната, прибавете босилека, анасона и кимиона, прибавете половината от тиквичките и подправете със сол и черен пипер. Прибавете останалата част от тиквичките към сместа.
Поставете тънките ивици тиквички върху пергаментова хартия, след това отгоре поставете сместа с тиквичките. След това покрийте терина, поставете го в съд за печене и сипете вряла вода, която трябва да покрие само половината от терина и оставете да се пече около 40 минути. Ще разберете, че е готов когато с помощта на клечка боднете в средата и когато я извадите тя остане суха и чиста. Може да сервирате терина топъл или студен.
