Телешко с юфка

Телешко с юфка Лакомник
Телешко с юфка
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо

200 г юфка

8 малки глави лук

8 малки моркова

100 г кашкавал

8 гъби

1 ч.ч. бяло вино

сол

олио

масло

черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на порции и се пържи от всички страни в мазнината. Прибавят се лукчетата, морковите и целите гъби, заливат се с виното и ½ ч.ч. вода. Поръсват се със сол, черен пипер и се варят на слаб огън 1 час. Отделно се сварява юфката в подсолена вода и към нея се прибавят парченца масло и настърган кашкавал. Месото се сервира с гарнитура от юфката, зеленчуците и всичко се залива със соса от печенето.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц