Плеймейтката Златка Димитрова може и да не знае европейските столици, но за сметка на това е ненадмината в кухнята. Златка готви от съвсем малка, а ценните рецепти е научила от своята майка. Една от рецептите й, която може би ще опитат и съквартирантите във ВИП брадър е телешко с тиквички. В момента бургазлийката очаква с вълнение и огромно нетърпение появата на своя син - едно много желано бебе.
Необходими продукти:
800 г телешко месо
2-3 глави лук
3-4 домата
1 кг тиквички
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
червен пипер
магданоз
копър
олио
оцет
сол
Начин на приготвяне:
Измийте, обезкостете и нарежете на порции месото. Наредете го в тенджера заедно с лука и доматите, нарязани на ситно, червения пипер, оцета и сол на вкус. Залейте го с вода, колкото да покрие месото и варете до омекване. Остържете тиквичките и ги нарежете на не много големи парчета, посолете ги и ги изпържете в загрятата мазнина. Наредете свареното месо в тавичка и изсипете около него тиквичките и 3-4 лютиви чушки по желание. Залейте ястието с киселото мляко, смесено с малко вода и брашното, подправете го с наситнените магданоз и копър и го изпечете.