Телешко с картофи
Приготвяне
2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Във вряща вода поставете телешкото, посолете, добавете дафиновия лист и пипера. Варете на слаб огън 60 минути. Обелете картофите, морковите и лука. Картофите нарежете на кубчета, морковите и лука нарежете на филийки. Добавете зеленчуците към врящото месо и задушете всичко за около 60 минути. Когато месото и зеленчуците бъдат готови, извадете месото не допускайки да изстине. От зеленчуците и малко бульон направете пюре, ако е нужно добавете сол и пипер. Внимателно разбъркайте. Нарежете месото на парчета. Разтопете маслото.
Върху чиния сипете пюре от зеленчуци, върху него сложете парчета месо полейте с масло и поръсете с магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп