Телешко печено с мащерка

Телешко печено с мащерка Лакомник
Телешко печено с мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 килограм телешко от плешката

3-4 стръка мащерка

1 с.л. краве масло

1 с.л. олио

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

За да задържите месото в хубава форма, го овържете с конец (използвайте памучни кухненски конци, найлоновите конци могат да се разтопят при печенето и да развалят вкуса на месото).

Намажете месото с кравето масло, посолете го със сол и черен пипер на вкус, наръсете мащерката, сложете малко олио в тиган и запържете за десетина минути. Прехвърлете в тавичка или в тенджера под налягане и допечете за още 20 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц