Телешко месце с плънка

Телешко месце с плънка Лакомник
Телешко месце с плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо – цяло парче

150 г телешка кайма

1 с.л. горчица

150 г шунка

1 глава лук

1 яйце

10 бр. мариновани гъби

40 г сланина

1 к.ч. олио

1 ч.ч. сметана

1 ч.ч. бульон

1 с.л. галета

1 дафинов лист

сол

магданоз

черен пипер

1 щипка настъргана кора от лимон

Начин на приготвянe

Месото се начуква, осолява се и се намазва от вътрешната страна с горчицата. Каймата се смесва с нарязаните на кубчета сланина и шунка, ситно нарязаните лук и магданоз, галета, яйце, кората от лимона, черен пипер и сол. Сместа се разстила върху намазаната страна на месото. Увива се на руло, завръзва се с конец и се пържи в олиото. Прибавят се бульонът, дафиновият лист, черен пипер и сол. Месото се слага в тава и се пече в умерена фурна. Изважда се и сосът се подправя със сметаната и нарязаните гъби.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц