Телешки кюфте кебап

Телешки кюфте кебап Лакомник
Телешки кюфте кебап
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г телешко месо

3-4 обелени и настъргани домата

2 гл. лук

2 ск. чесън

1-2 с.л. масло

кисело мляко със счукан чесън

готови арабски питки

Начин на приготвянe

Нарязва се месото на тънки лентички. В тиган се слага масло и се запържва месото докато се изпари водата и остане само на мазнина. Посолява се и се добавя черен пипер, когато е готово. Отделно се прави сос от доматите, лука и чесъна, като се запържи в олио всичко, и къкри докато се изпари водата. Поднася се като в чиния първо се реди питка, накъсана на парчета и полята със запържено чисто масло с червен пипер. От горе се разпределя месото, върху него се полива от соса и отстрани се слага киселото мляко със чесъна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц