Икономично ястие, което се приготвя лесно
Телешката кайма се слага в купа. Омесва се заедно с 1 яйце, щипка сол, щипка индийско орехче, 1 с.л. разтопено, краве масло и 1 ч.л. ситно нарязан магданоз. Оставя се 20 минути да се овкуси. От каймата се оформят кюфтета, които се овалват в счукан на ситно сухар. Пържат се в горещо олио. Изпържени те кюфтета се слага в чиния покрита с кухненско руло.
Брашното се слага в купичка. Налива се 100 мл прясно мляко. Сместа се разбърква да стане на каша. В тиган се слагат 2 с.л. краве масло. Съдът се поставя на включен котлон. Когато се разтопи мазнината, се добавя млечната каша. Бърка се в продължение на 3- 4 минути, за да се запържи. После се добавя останалото мляко. Бърка се до сгъстяване. Бешамелът се овкусява със щипка сол, 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Тиганът се оттегля от котлона. Оставя се за 10 минути да поизстина. Към сосът се слага 1 жълтък. Бърка се непрекъснато докато се получи хомогенна смес. Кюфтетата се слагат в тавичка. Поливат се със соса и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се до получаване на златисто- кафява коричка отгоре.