Телешки кюфтенца с кестени

Телешки кюфтенца с кестени Лакомник
Телешки кюфтенца с кестени
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Доротея Стоянова, Благоевград
Лакомник Необходими продукти

750 г телешка кайма
50 г сланина
1 ч.ч. бяло вино
30 кестена
24 дребни лукчета
1 с.л. доматено пюре
1 връзка магданоз
2 ч.л. захар
2 дафинови листа
3-4 карамфилчета
масло
сол
брашно
черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се омесва със солта, черен пипер и нарязан магданоз. От сместа се оформят малки кюфтенца, които се овалват в брашното.

Сланината се нарязва на парченца и се запържва леко заедно с 1 с.л. масло. Кюфтенцата се пържат в мазнината, прибавя се 1 с.л. брашно и се заливат с гореща вода или бульон. Щом заври, се слага виното.

Кестените се сваряват, обелват се и се прибавят към ястието заедно с доматеното пюре, лукчетата, захарта, дафиновия лист, карамфилчетата и 1/2 връзка магданоз, завързана с конец. Ястието се вари на слаб огън 1 час. Магданозът се изважда и ястието се сервира.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц