Телешки котлети с картофи на пара

Телешки котлети с картофи на пара Лакомник
Телешки котлети с картофи на пара
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешки котлети

2 и 1/2 с.л. краве масло

1/2 лимон

1/2 с.л. брашно

сол на вкус

За картофите:

1/2 кг картофи

черен пипер на вкус

диетична сол на вкус

студено пресован зехтин на вкус

Начин на приготвянe

Телешките котлети се измиват и нарязват на порции. В подходяща тенджера се налива 2 ч.ч. вода, слага се малко количество сол, половината от маслото и лимоновия сок, поставя се решетката, намазана с масло, и отгоре котлетите.

Изваждат се готовите котлети, отцежда се бульонът. Брашното леко се запържва в масло, разрежда се с бульона и се вари на слаб огън до сгъстяване. След това се прецежда и се добавя маслото. Сервира се с гарнитура от зеленчуци, приготвени на пара.

Обелвате картофите и ги нарязвате на листа, дебели по около 1 см. Варите в уреда на пара абсолютно самостоятелно, дори без сол.

Когато са готови ги овкусявате със зехтин, диетична сол и поръсвате обилно с черен пипер от мелничката. Може да добавите пресен лук, а също и оцет на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц