Телешки кебап с ориз
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаното на кубчета месо се изпържва в сгорещената мазнина. Прибавят се последователно и се изпържват дребно нарязаният лук, доматеното пюре и брашното. Влива се вода за разреждане на запръжката. Кебапът се посолява и се подправя с черен пипер, след което се задушава на слаб огън.
Оризът, почистен и измит, се изпържва в сгорещената мазнина, залива се с вода в съотношение 1:3, посолява се и се подправя с черния пипер, след което се задушава във фурна до поемане на водата.
Поднася се по следния начин. В разливна лъжица се слагат 5–6 парчета месо. Върху тях се сипва ориз и леко се притиска. Лъжицата се обръща върху чинията и ястието се полива със соса от кебапа.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп