Телешки език на скара

Телешки език на скара Лакомник
Телешки език на скара
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

50 г пушена или солена сланина

800 г телешки език

1 връзка корени за супа

7-8 зърна черен пипер

1 дафинов лист

1 с.л. оцет

1 ч.л. горчица

1 ч.л. брашно

1-2 с.л. вино

сол

олио

Начин на приготвянe

Езикът се вари в подсолена вода около 20 минути, прибавят се едро нарязаните корени за супа, черният пипер, дафиновият лист, оцет и се вари, докато омекне. Изважда се, обелва се и се шпикова с ивици от сланината. Нарязва се на по-дебели филии, които се намазват с горчица, потапят се в олио и се пекат на умерена скара. Бульонът се прецежда, застройва се с брашното, слага се виното и се вари до желаната гъстота. Сервира се заедно с езика. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц