В купа смесете солта и брашното, добавете маслото. Направете дупка в тестото и изсипете студената вода. Използвайки пръстите си, бързо замесете тестото докато поеме водата. Ако ви се струва сухо, капнете още вода, но постепенно, за да не стане меко. Месете още като преместите тестото на работен плот. Приберете тестото в найлонов плик и го оставете в хладилник поне час и половина. Може да издържи до 2 дни в хладилника.
На набрашнена повърхност поставете тестото и го разточете според формата в кръг. Важното е да е по-голямо на диаметър от тавичката, ако някъде формата не ви е равна, отрежете краищата. Преместете го в намаслената форма за тарта. Притиснете леко в тестото към ъглите на тавичката, така че да следва контурите на съда и задължително по стените. Сложете в хладилника за още 30 минути.
Затоплете фурната на 190 градуса. Покрийте формата с алуминиево фолио, а върху него поставете тежести за печени (може фасул или ориз). Печете 12 минути. Махнете фолиото и продължете печенето докато тестото силно кафяво. Внимавайте да не изгорите. Извадете и охладете на стайна температура.
За пълнежа в голям тиган загрейте зехтина и запържете лука за около 5 минути. Добавете ригана, солта и пипера, после аспержите, червените чушки и шунката, като разбърквате в продължение на 5 минути. Изсипете плънката върху тестото и поръсете с настърганото сирене.
В отделна купа разбийте трите яйца с млякото и залейте. Сложете да се пече на 180 градуса за около 40 минути.