Тарталети с песто и скариди
Невероятна вкусотия за закуска, предястие или хапване през целия ден
Приготвяне
90 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пресейте брашното, прибавете сол, маслото и пасирайте за секунда, добавете яйцето и отново разбийте. Прибавете вода за да се получи твърди тесто и замесете добре, оставете да престои за час в хладилника. Извадете тестото и го разточете във формички и оставете във фризера за 15-20 минути. Извадете и запечете за 15 минути при 200 градуса загрята фурна до златисто. Запържете ядките в сух тиган и ги сипете във формите, добавете настъргания пармезан, по половин домат и скарида. Запечете отново за 10 минути и сервирайте.
Още по темата
В купа се слагат брашното, солта и маслото. Стриват се с пръстите на трохи. Добавя се жълтъка и водата (на части). С миксер се смесват първо на ниска, с после на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп