Тарталети със смокини

Изкусителен, много лесен и икономичен десерт


Приготвяне
40 мин
Порции

10

Начин на приготвянe
Бутер тестото се разстила и с помощта на купичка с диаметър около 10 см се изрязват колелца. Покрива се плитка голяма тава с хартия за печене и се нареждат на разстояние тестените основи. Краищата им се намазват с разбития жълтък. Нареждат се смокините на филийки и се редят ветриловидно в средата на всяка тарталета. Поръсват се с пудра захар. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на краищата. След като се извадят още горещи се мажат с конфитюр. Ако е прекалено гъст, преди това се загрява за кратко в купичка. Поръсват се отново с пудра захар и се сервират със сладолед или сметана.
Още по темата

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в тавичка. Разполовете и махнете костилките на кайсиите. Нарежете ги на филии и ги разпределете на порции от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп