Таралежи от кайма

Таралежи от кайма Лакомник
Таралежи от кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Елена Нколова, гр. Елин Пелин
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма
5 яйца
1-2 филии хляб
1 средно голяма глава кромид лук
3 средно големи кисели краставички
6 кръгчета топено/ пушено сирене
4 с.л. царевица
1 ч.л. кимион
1 ч.л. млян черен пипер
сол на вкус
черен пипер на зърна
няколко спагети

Начин на приготвянe

Към каймата се добавят накиснатият във вода и отцеден хляб, ситно нарязаният лук, подправките и две яйца. Омесва се много хубаво и се оставя в хладилника да престои поне половин час. През това време се сваряват трите яйца, обелват се и се разрязват на две половини по дължина. Киселите краставички се нарязват на жулиени. Каймата се разделя на 6 равни части и се разстила върху домакинско фолио с дебелина около 1 см. В средата се поставя чаена лъжица царевица, кисели краставички, колелце топено сирене и половината яйце. С помощта на фолиото се оформят таралежчетата, заглаждат се с потопени във вода ръце и се поставят в намазнена тавичка. Със спагетите се оформят бодличките на таралежчетата, а с черния пипер – очите и муцунката. Гарнитурата е по желание и фантазия на домакинята. В случая аз съм украсила с картофено пюре и броколи. Ястието е особено оригинално за гости, особено ако има и малки деца. Важно е да ги предупредите, че бодличките и пиперчетата се махат!

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц