Избират се хубави парчета от сьомга филе по възможност незамразени (ако се размразяват, то тогава трябва леко да се подсушат преди готвене). Използва се тефлонов тиган с капак. Слага се съвсем тънък слой от зехтин на дъното на тигана и се поставят парчетата от сьомга. Поръсват се със сол и червен пипер. Тънки резенчета лимон и нарязан на филийки чесън се поставят върху рибените парчета и тиганът се захлупва. На слаб котлон се задушава около 15-20 мин. Ястието се сервира със задушен пресен спанак и варени картофи.
В тиган, намазан със зехтин, се прибавя добре измит спанак на цели листа, като се разбърква непрекъснато. След запържването му котлонът се гаси и тиганът се захлупва, за да може спанакът добре да се задуши за около 3-4 минути. След това се подправя с малко вегета, сол, черен пипер. Добре измити, картофите се нарязват на едри парчета и се сваряват. Когато картофите са готови, се изсипват в разтопено масло и се поръсват с нарязания пресен магданоз и босилек. Ястието се сервира топло.