Измийте и подсушете доматите, нарежете ги на четвъртинки и отделете семената. Върху тава сложете пергаментова хартия и поставете върху нея доматите. Подправете със сол, черен пипер и поръсете всяко парче домат със зехтин. Загрейте фурната на най-ниската степен (ако е възможно до 100 градуса) и сушете доматите за около 5-8 часа (в зависимост от размера им и градусите на фурната ви). Извадете готовите домати и ги оставете да се охладят добре. Сипете в буркан около 2 с.л. зехтин, сложете розмарин, чесън, домати, отново зехтин, розмарин и отново домати. Завършете със зехтин, който добре да покрива продуктите. Затворете добре буркана и оставете в хладилник. Сушените домати може да съхранявате около 6 месеца. Задължително съхранявайте в хладилник.