Суфле от картофи
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато станат готови, ги намачквате. Прибавяте половината от кашкавала, настърган на ренде, част от прясното мляко и 2 жълтъка. Слагате и сухите зеленчуци, сол и черен пипер, разбърквате. С половината от маслото, брашното, останалото прясно мляко и останалите жълтъци приготвяте бешамелов сос и го добавяте към картофената смес. Прибавяте и разбитите на сняг белтъци и разбърквате. Получената смес разпределяте в гърненца, намазани с масло, поръсвате с останалия настърган кашкавал и парченца от маслото. Печете в умерена фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп