Супа от нахут с аспержи

Супа от нахут с аспержи Лакомник
Супа от нахут с аспержи
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г нахут от консерва

1 глава лук, нарязана на едро

2 скилидки чесън, пасирана

1 л пилешки или зеленчуков бульон

150 г аспержи, почистени и нарязани

175 г фиде

черен пипер на вкус

кората от 1 лимон

2 с.л. магданоз, наситнен

1 лимон за сервиране

Начин на приготвянe

Сложете нахута, лука, чесъна и бульона в тенджера и ги оставете да заврят. Намалете котлона и варете на тих огън 20 минути или докато нахутът се развари. С черпак изсипете една трета от супата и пасирайте до получаване на гладка смес. Върнете пасираната супа в тенджерата и я оставете да заври отново на тих огън. Добавете аспержите, покрийте съда и гответе на слаб огън 5-6 минути. Междувременно сварете фидето в съд с вряща вода според указанията на опаковката. Отцедете и прибавете към супата, като овкусите с черен пипер. Смесете лимоновата кора и магданоза. Украсете супата, като във всяка купа сложите по една малка лъжичка от лимоновата смес с магданоза. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц