
Ароматна и полезна идея за вечеря




Зелето се почиства и измива.Морковите се обелват и се нарязват на полушайби. В тенджерата се разтопява кравето масло. Прибавят се зеленчуците и се задушават няколко минути. Поръсват се с брашно и продължават да се задушават 1-2 минути. При непрекъснато бъркане се сипва бульонът. Супата се кипва. Подправя се с индийско орехче и черен пипер. Вари се на тих огън 10 минути. В това време шунката се нарязва на кубчета, а сметаната се разбива с жълтъците. Супата се сваля от котлона. Сипва се разбитата сметана с жълтъците, като се разбърква непрекъснато. Супата се връща на котлона и се загрява, но без да се кипва. Прибавя се шунката и огънят се изключва. Супата се похлупва и се оставя да престои 10 минути. Разпределя се по чинии. По желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.
