Супа от агнешки черен дроб

Супа от агнешки черен дроб Лакомник
Супа от агнешки черен дроб
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 агнешки черен дроб

1/4 пакетче краве масло

1 морков

1 дафинов лист

1-2 скилидки чесън

5-6 зърна кимион

8-10 зърна черен пипер

1/2 връзка магданоз

сол на вкус

Начин на приготвянe

Черният дроб се сварява до пълно омекване и разкашкване на умерен огън в 1 л вода заедно с моркова, нарязан на ивички, черния пипер, кимиона, чесъна, дафиновия лист и нарязания на дребно магданоз. Свареният дроб и зеленчуците се пасират през гевгир или сито. Получената смес се вари отново и се долива малко гореща вода. Прибавят се кравето масло и сол на вкус. Доварява се още 10-15 минути, докато се посгъсти. Поднася се топла със смлян черен пипер и оцет на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц