Странджански кебап

Странджански кебап Лакомник
Странджански кебап
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо

3-4 с.л. мас

6-7 глави лук

4-5 домата

2 с.л. брашно

50 мл вино

1-2 глави чесън

5-6 люти чушки

1 лимон

сол

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на кубчета и се запържва леко в мазнината. Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните лук, чесън и обелените домати. Поръсва се с брашното, червения пипер и се слагат лютите чушки, нарязаният на филийки лимон, виното и сол. Кебапът се задушава във фурната до пълно омекване на месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц