Гергьовден е и е време да си поговорим за маринати!
Оказва се, че мариноването има много по-значителна роля от това да овкуси
храната ни, а именно да намали нивото на канцерогени в нея. Канцерогените
са вредни вещества, които някои (месни) храни отделят при готвене на
по-висока температура. Пикантните маринати, подправките като мащерка,
градински чай, розмарин, чесън, както и лимон, оцет, вино и бира, са с
доказан положителен ефект върху качеството на храната.
Важно е мариноването да става в подходящ за целта неметален съд. Съда за
мариноване на Tupperware е идеалния 2 в 1 помощник, в който с лекота ще
приготвяте сухи, мокри маринати и панировки и то без да си създавате
излишен хаос в кухнята. Подходящ е за приготвяне на всякакъв вид храна:
червено месо, пилешко, риба и морски дарове, зеленчуци и други.
Благодарение на решетката в съда, ще можете хигиенично да размразявате,
без да има съприкосновение на храната с отделящите се сокове. С нея ще
направите равномерна панировка и също така безпроблемно ще отделите
излишната марината.
Херметическото затваряне на съда осигурява безопасност и надеждност при
обръщане и пренасяне, за да може спокойно да занесете маринованите храни
на барбекю с приятели в гората, на плажа, и т.н.
Чисто, лесно, здравословно и изключително вкусно!
Ето и вторият въпрос към играта:
Споделете коя е вашата марината фаворит?
Следете новостите около нас на Фейсбук страницата ни:
https://www.facebook.com/Tupperware.Bulgaria