
Подходящ е за всякакви пидове паста




Рецептата е само за соса към пастата. Може да я ползвате за всякакъв вид – спагети, пене, фузили, дори лазаня.
Загрейте мазнината в голям тиган. Добавете чесъна и гответе на средно силен огън, докато чесънът стане златист, около 5 минути. Махнете тигана и отстранете чесъна. Добавете в тигана бекона и гответе като бъркате, докато месото се изсуши и стане хрупкаво, около 7 минути. Отцедете мазнината като оставите само 2 ч.л. от нея. Добавете виното и оставете да къкри около 2 минути. Изключете котлона и оставете тигана настрани. Загрейте отново непосредствено преди да смесите с пастата.
В голяма купа, която ще е достатъчна да побере цялата паста, разбийте яйцата с пармезана, магданоза и черен пипер. Добавете пастата, разбъркайте и тогава добавете бекона.
