Сос „Винегрет”

Сос „Винегрет” Лакомник
Сос „Винегрет”
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

½  ч.ч. олио

3-4 с.л. оцет

1 малка глава лук

2 яйца

1-2 кисели краставички

1 ч.л. горчица

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Олиото се разбива с оцета. Прибавят се ситно нарязаните лук, твърдо сварени яйца, магданоз, кисели краставички, горчица, сол и черен пипер на вкус. Ако сосът е много гъст, се разрежда с малко студена вода. Подходящ е за варено месо, риба, мозък, колбаси и др.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц