Сос „Бешамел”

Сос „Бешамел” Лакомник
Сос „Бешамел”
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

3 с.л. брашно

3-4 с.л. масло

2-3 ч.ч. прясно мляко

сол

2 жълтъка

Начин на приготвянe

Прави се светла запръжка от брашното и маслото. Разрежда се с прясното мляко при непрекъснато бъркане, за да се получи гладък сос. Прибавя се сол и се оставя на тих огън да ври 6-7 минути. Готовият сос може по желание да се подправи с 2 жълтъка. Този сос се поднася към варени зеленчуци, яйца, риба, месо и др.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц