Сосова чорба

Сосова чорба Лакомник
Сосова чорба
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Светла Луканова, Монтана
Лакомник Необходими продукти

2-3 глави червен лук
1 бутилка доматен сос
домашна юфка
сол на вкус
За приготвянето на юфката:
3 яйца
1 ч. л. сол
брашно, колкото поеме

Начин на приготвянe

В една купа се слагат яйцата и солта и постепенно се добавя брашно, докато тестото стане твърдо. 

След това тестото се разточва тънко и се слага да се суши. Когато изсъхне добре, се навива на руло и се реже на ромбчета.

Слага се вода в тенджерата, а червеният лук се обелва и нарязва на 4 и се добавя в нея. След като се свари лукът, се изсипват доматите.

Като кипне, се слага сол на вкус. Изсипва се вече приготвената юфка и след 15 мин се сваля от котлона и супата ни е готова. (При липса на домашна юфка може да се направи и с макарони, но вкусът е малко по-различен.)

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц