




Разбъркайте маслото с яйцето на крем. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Сипете го в маслото и бързо омесете меко тесто. Ако тестото лепне, добавете още малко брашно. Завийте го във фолио и го приберете в хладилника, докато подготвите останалите неща за чийзкейка.
Нарежете зеленчуците на тънки и дълги ленти, без да ги белите. Бланширайте ги за 1-2 минути в кипяща подсолена вода и веднага ги охладете в купа с ледена вода. Така ще останат сурови, ще запазят свежестта си, но ще са леко пластични. В купа разбъркайте всички продукти за пълнежа без сиренето, което прибавете накрая. Намажете леко с масло тавичка за пай. Разточете тестото върху хартия за печене, леко поръсена с брашно. Диаметърът на кръга трябва да е малко по-голям от формата, за да може да оформите ръб. Пренесете тестото вътре с помощта на хартията, отстранете я и го надупчете с вилица. Върху тестото излейте пълнежа. Наредете зеленчуковите ленти изправени, като ги редувате и застъпвате. Започнете от края към средата. Ще получите чудесна цветна спирала. Намажете зеленчуците с малко зехтин и изпечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
