Солен пай по тайландски

Солен пай по тайландски Лакомник

Необикновено, вкусно и екзотично ястие

Солен пай по тайландски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г пилешко месо   

лук

моркови

няколко стръка зелен лук

2 скилидки чесън

1/2 пакет оризови спагети 

Начин на приготвянe

Оризовите спагети се накисват направо в студена вода за поне половин час. Оставяме ги настрана. Нарязваме зеленчуците на дребно, като може да се добавят и други към изброените. Нарязваме и пилето. В сгорещен тиган добавяме пилето. Поръсваме с подправки - сол и черен пипер. Пържим, докато месото побелее. Вадим го от тигана и добавяме олио. Слагаме зеленчуците и чесъна. Когато станат полуготови, връщаме пилето. Можем да добавим и сос по желание за допълнително овкусяване. Оставяме на котлона за около 3 минути. Добавяме и спагетите. Разбъркваме добре и оставяме още малко на огъня, докато спагетите станат прозрачни. Махаме от огъня и поръсваме всяка порция преди сервиране с малко нарязан пресен лук.

Още по темата
Още по темата
Свински пай с броколи
Картофеното пюре рразбъркайте с едно яйце, прибавете брашното и направете тесто, като го разточите на тънък блат и го сложете в намаслена тава. Поръсете броколите с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц