Солен кекс с пълнеж
Апетитна идея за закуска, предястие или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбийте яйцата с миксер на пяна, добавете олиото и киселото мляко, след това постепенно брашното, пресято с бакпулвера. Получава се много гъсто и лепкаво тесто. Отделете 3 с.л. от тестото настрана. Нарежете всички продукти за пълнежа на ситно и към тях добавете отделеното тесто и хубаво разбъркайте. Застелете хартия с печене кексова правоъгълна форма терин и изсипете тестото. Разпределете го навсякъде и направете в средата вдлъбнатина, в която изсипете пълнежа и хубаво го притеснете към дъното да се уплътни. Сложете кекса да се пече в предварително загрята фурна на 160С градуса. Печете до хубава препечена коричка и до суха клекча. Сервирайте соления кекс леко охладен като закуска, предястие или вечеря.
Още по темата
От изброените продукти се обърква кексова смес и се пече в намазнена и набрашнена кексова форма. По желание отгоре се настъргва кашкавал или се поръсва със сусам. Пече...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп