
Вкусни домашни банички за 30 минути




Загрейте фурната до 220 градуса. С 1 чаена лъжичка зехтин леко намажете 12 мини формички за мъфини или сладки и ги сложете във фурната да се затоплят. Разбъркайте добре брашното, пармезана и черния пипер в средно голяма купа. Направете „кладенче” в средата на сместа. Разбийте яйцата, белтъка, млякото и маслото в друга купа до получаване на пяна и я сипете в кладенчето.
Разбъркайте, докато сместа стане гладка, а после добавете зеления лук и отново разбъркайте. Разпределете с лъжица тестото на равни дози във формичките и печете 15 минути. Намалете температурата на фурната до 180 градуса и печете още 10 минути или докато соленките станат златисти и бухнат. Извадете ги веднага от формичките и прободете всяка една отстрани, за да излезе парата. Сервирайте соленките горещи.
