Солена палачинкова торта

Солена палачинкова торта Лакомник
Солена палачинкова торта
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Елена Моисеева
Лакомник Необходими продукти

3-4 по-дебели палачинки
150 г сирене
5 сварени картофа
1 глава лук
3-4 с.л. майонеза
150 г мариновани гъби
грах от консерва
кисели краставички
шунка
сварено или пушено пилешко месо

Начин на приготвянe

Дълбока купа се намокря със студена вода и дъното и стените є се покриват с голямо парче найлон - да виси извън купата. Готовите палачинки се намазват със смес от майонезата и сиренето (може да се оцвети с малко сок от червено цвекло). Палачинките се навиват на рула и се нарязват напречно на парчета с дебелина 5-6 мм. С тези парчета плътно се облицова купата. Намазват се с половината смес от настърганите картофи и лук с 3-4 с.л. майонеза и хубаво се притиска. Така приготвената купа се пълни със смес от наситнените гъби, грах, краставички на кубчета, месото (или друг колбас) - също на кубчета, и майонеза. (Количествата са според желанието ни и според големината на купата.) Пълнежът се уплътнява добре, като се натъпква. Отгоре се намазва с останалата картофена смес. Завива се с висящата част от найлоновото фолио и се слага в хладилника поне за 5-6 часа. След като извадим от хладилника, се отвива найлонът, купата се обръща върху чиния за сервиране и найлонът внимателно се отстранява. Украсява се по желание.

Вариант: Тортата може да се напълни и с руска салата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц