Содени питки

Вкусна идея за закуска от наша читателка


Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

7

Начин на приготвянe
В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат последователно леко разбитите едно яйце и белтък, солта, олиото и киселото мляко с угасената в него хлебна сода. Замесва се меко тесто, което се разделя на седем топки. От всяка топка се оформя малка питка и се слага в намаслена тава. Тавата се покрива със стреч фолио и се оставят 20 минути да починат. Намазват се с жълтъка, разбит с олиото, и по желание се поръсват със сусам или маково семе. Пекат се в предварително загрята умерена фурна до хващането на приятна златиста коричка. Сервират се още топли на трапезата.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп