Содена питка
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Първо се приготвя плънката по следния начин: оризът се сварява в подсолена вода до готовност. Запържват се лукът и спанакът, докато омекнат. Свалят се от котлона и към тях се прибавят свареният ориз и сол. След като плънката изстине, се разстила на дъното на тавичка с диаметър 26 см. Върху нея се изсипва тестото за питката, приготвено по следния начин: към киселото мляко първо се прибавя содата, а след това - солта, яйцето и олиото. Най-накрая се добавя брашното. Получава се меко лепнещо тесто, което се бърка с лъжица. Пече се в предварително загрята фурна на 220°С. След като питката поизстине, се нарязва на парчета, които при сервирането се обръщат с плънката нагоре.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп