Снежни бонбони
Приготвяне
70 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Натрошете на ситно шоколада и го разтопете на водна баня. Натрошете бисквитите и ги разбъркайте добре с шоколада.
В получената смес прибавете лимоновия сок, като в зависимост от бисквитите може да сложите по-малко или повече. От шоколадовата смес оформете топчета, направете дупка в средата и сложете черешката или ядката по избор. Ако използвате череша, предварително я подсушете да не развали бонбоните.
Разтопете белия шоколад на водна баня, набодете тъмно шоколадовите топчета с клечка за зъби и потопете в белия шоколад. Оставете да стегнат и сервирайте, като може отгоре да украсите по желание.
Още по темата
Маслото се разтопява, бисквитите се натрошават и от всички продукти се омесва тесто. С намокрени ръце се взема по малко от него, оформят се топчета с големина на орех...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп