Смидар

Смидар Лакомник
Смидар
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Мариана Чаушева, с. Търън
Лакомник Необходими продукти

1 л прясно мляко

1 кг царевично брашно

200 г бяло брашно

2 яйца

200 г захар

200 г олио

1 пакетче (250 г) масло

1/2 пакетче мая

щипка сол

орехи

Начин на приготвянe

От всички продукти се замесва средно меко тесто, което се слага в намазана с олио тава Пече се в умерена фурна. Оставя се да изстине. Готовата пита се стрива на много ситни трохи (по желание се добавят и стафиди). Препържва се маслото с малко олио, отделно се сварява по-гъст захарен сироп. Натрошеният смидар се залива с тези смеси и се обърква добре. Поръсва се със смлени орехи и пудра захар. Поднася се в тава, в средата на която е поставена купичка бяло сладко или мед. Изпращам ви и снимки от наше мероприятие с традиционни родопски ястия. Смидарът е в тава с купичка сладко в средата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц