Смидар



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
От всички продукти се замесва средно меко тесто, което се слага в намазана с олио тава Пече се в умерена фурна. Оставя се да изстине. Готовата пита се стрива на много ситни трохи (по желание се добавят и стафиди). Препържва се маслото с малко олио, отделно се сварява по-гъст захарен сироп. Натрошеният смидар се залива с тези смеси и се обърква добре. Поръсва се със смлени орехи и пудра захар. Поднася се в тава, в средата на която е поставена купичка бяло сладко или мед. Изпращам ви и снимки от наше мероприятие с традиционни родопски ястия. Смидарът е в тава с купичка сладко в средата.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп