Сливенски пържени кюфтета

Сливенски пържени кюфтета Лакомник

Вкусни и пикантни кюфтенца за вечеря

Сливенски пържени кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо

3 яйца

2 глави кромид лук

3 картофа

2 моркова

2 чушки

1 домат

1-2 пресни люти чушки

1 връзка магданоз

млян черен пипер

брашно

олио за пържене

сол на вкус

Начин на приготвянe

Лукът, картофите, морковът, зелените и лютивите чушки се почистват и измиват. Нарязват се на едри парчета и се смилат през ситна решетка на месомелачка. Месото се почиства от ципите, измива и се обезкостява. Нарязва се на парчета по 80-100 г и се смила непосредствено след смилането на зеленчуците. Към получената смес се прибавят суровите яйца, нарязаният на ситно магданоз, млян черен пипер и сол на вкус. Омесва се много добре и се оставя да престои 1 час в хладилник. Оформят се кюфтета, които се разплескват леко, овалват се в брашното и се изпържват в силно сгорещената мазнина. Поднасят се с гарнитура по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц