Сладоледена торта
Лесен, икономичен и вкусен вариант да зарадвате цялото семейство
Приготвяне
40 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В формата за торта се слага алуминиево фолио. Слага се слой от разбития с помощта на миксер сладолед на прах. След това се нареждат бисквитите натопени една по една в прясното мляко. Слага се от сладоледа, плодовете и пак бисквити и пласт от сладоледа. Готовата торта се поставя в хладилник за около 5-6 часа за да попие млякото. След това се слага за около 2-3 часа във фризера за да стегне. След като се извади от фризера се поставя върху поставката за торти и се маха фолиото. Украсява се с второто пакетче разбит сладолед на прах и с плодовете.
Още по темата
Жълтъците се разбиват на крем, прибавят се млякото и сметаната, захар на вкус, водата, разбърква се и се остава на слаб огън да се сгъстява, без да завира. Прибавят се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп