




Всички продукти без брашното се разбъркват с миксер. След като се прибави брашното, се разбърква с дървена лъжица. След това се меси тесто със средна твърдост.
Разточва се кора с дебелина 5 мм и се нарязват ленти с ширина около 2 см. Навиват се около фунийката, като се застъпват леко.
Пече се на 190 градуса в предварително загрята фурна до леко зачервяване. Докато са още топли, се изваждат формичките. След като изстинат, се напълват с крем, който също е охладен.
На крема:
Аз използвах пудинг ванилия, прави се по описания на опаковката начин. Станаха много вкусни и меки.
А за тези от вас, които искат да си направят и крема, ето ви рецептата:
В купа се разбъркват 3 жълтъка и 6 супени лъжици брашно с малко мляко.
В отделен съд - 1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар се слагат да заврят, отстранява се от котлона и на тънка струя се добавят яйчената смес и ванилия.
Върнете на котлона и бъркайте до сгъстяване. Отстранете от котлона и добавете 75 г масло.
