Сладки симиди с картофи
Перфектният баланс между всички видове вкусове в ястието
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Натрошената мая се разбърква със захарта и солта. Оставя се да престои 15 мин и се залива с отварата от картофите. Прибавят се олиото, прясното мляко, в което е разтворен медът, сварените и смачкани картофи и се замесва тесто с пресятото брашно. Оставя се да втаса на топло, след това се размесва наново и се разделя на малки топчета. Те се подреждат в намаслена тава на разстояние и се оставят да втасат около 1 час. Симидите се пекат 7-8 мин на 230 градуса, а след това се изваждат, намазват се с разбитото яйце и се допичат на 200 градуса още 10 мин.
Още по темата
Натрошената мая се разбърква със захарта и солта. Оставя се да престои 15 мин. и се залива с отварата от картофите. Прибавят се олиото, прясното мляко, в което е...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп